Industriál Libereckého kraje

Při příležitosti 4. mezinárodního bienále Industriální stopy 2007 byla ve spolupráci a s finanční podporou Libereckého kraje a statutárního města Liberec vydána publikace, navazující svým řešením na průvodce Pražský industriál a opět připravená na základě informací, shromážděných při práci na dlouhodobém projektu on-line Registru průmyslového dědictví. Kniha slouží jako alternativní průvodce Libereckým krajem, po někdejších okresech Liberec, Jablonec nad Nisou, Česká Lípa a Semily. Obsahuje 303 hesla, 12 map a 430 fotografií.

 

Lukáš Beran – Vladislava Valchářová, Industriál Libereckého kraje. Technické stavby a průmyslová architektura, Praha 2007. 

288 stran; česky, úvod anglicky a německy; 430 fotografií; ISBN 978-80-01-03798-0 / jmenný rejstřík Jana Stará / překlad Susanne Spurná, Robin Cassling / grafická úprava Jan Forejt / sazba a tisk Studio Element / vydalo Výzkumné centrum průmyslového dědictví ČVUT v Praze ve spolupráci a s finanční podporou Libereckého kraje a statutárního města Liberec

 

 

obálka
ukázka z knihy
ukázka z knihy
ukázka z knihy
Kniha byla představena 21. 9. 2007 v kotelně textilky Feigl & Widrich v Chrastavě